Matematik

Binomialfordeling

17. juni 2016 af juulchristoffersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder og sveder over en binomialfordelingsopgave - synes virkelig at det er svært!

Håber der er nogen, som har tid og lyst til at hjælpe mig:-)

"I en undersøgelse fra 1960 optalte man antallet af drenge blandt de første 7 børn hos 1334 svenske præstefamilier. Tabellen viser resutatet:

Antal drenge          Antal familier

0                              6

1                             57

2                             206

3                             362

4                             365

5                             256

6                             69

7                             13

Ialt                          1334

Giv en vurdering af om disse tal stemmer overens med hvad man skulle forvente i en binomialfordeling b(1334,p) hvis p=0,50 eller hvis p=0,512. p er sandsynligheden for en drengefødsel."

Jeg aner ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an, selvom jeg har terpet kapitlet om binomialfordeling igennem. Jeg har brug for et hint,-)

pft. Maria


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2016 af PeterValberg

Du skal ved hhv. p = 0,5 og p = 0,512 beregne, hvor mange
familier, der sandsynligvis vil få 0, 1, 2, ...... 7 drenge og sammenligne
med den givne fordeling.

Se video nr. 7, 8, 9 og 10 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. juni 2016 af juulchristoffersen (Slettet)

Tusind tak for svaret, Peter!
Det var en meget stor hjælp??
Mvh Maria

Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.