Tysk

Sætningsanalyse

20. juli 2016 af AndersNymark (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan nogle hjælpe mig med, at analysere følgende sætning?

Wie heisst der junge Mann, der dort mit der älter Dame spricht

Det er bisætningen jeg hovedsageligt har problemer med


Svar #1
20. juli 2016 af AndersNymark (Slettet)

Jeg har også problemer med:

Sie wurdeim alt_ Rusland unter dem letzt_ Zaren geboren


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juli 2016 af Lapendio

#0

Wie heiβt der junge Mann, der dort mit der älter Dame spricht?

Hvad hedder den unge mand, der snakker med den ældre dame?


Svar #3
20. juli 2016 af AndersNymark (Slettet)

Det er ikke en oversøttelse jeg er ude efter, men en sætningsanalyse med forklaringer :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juli 2016 af Smut1

...der dort mit der älteren Dame spricht.

der = grundled

mit styrer altid dativ


Svar #5
20. juli 2016 af AndersNymark (Slettet)

Tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juli 2016 af Stygotius (Slettet)

Sætningen i #1 er en passiv sætning.

Sie                            = subjekt

wurde geboren         = verballed             (i pluskv.perf.)

im alten Russland     = adverbial             (i form af et præpositionsled)

unter dem letzten  Zaren  = adverbial.    (i form af et præpositionsled)


Svar #7
21. juli 2016 af AndersNymark (Slettet)

#6

Sætningen i #1 er en passiv sætning.

Sie                            = subjekt

wurde geboren         = verballed             (i pluskv.perf.)

im alten Russland     = adverbial             (i form af et præpositionsled)

unter dem letzten  Zaren  = adverbial.    (i form af et præpositionsled)


Og hvilken betydning har det så, at det er en passiv sætning? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. juli 2016 af Stygotius (Slettet)

Det har ingen betydning for den syntaktiske analyse, men måske for forståelsen af sætningens opbygning.


Svar #9
21. juli 2016 af AndersNymark (Slettet)

#8

Det har ingen betydning for den syntaktiske analyse, men måske for forståelsen af sætningens opbygning.


Argh okay. Hvad vil det så sige, at det er en passiv sætning?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. juli 2016 af Stygotius (Slettet)

I en passiv sætning er

1  Den aktive sætnings reelle objekt gjort til subjekt

2  Dens verballed er  erstattet af verbet "blive" (to be)  i den samme tid som verballeddet stod i + p.p. af den aktive     sætnings verballed..

3  Den aktive sætnings subjekt gjort til styrelse for et præpositionsled med præpositionen "af" (by)

Eks.

Aktiv   (dansk)  "Hunden bed manden"  

           (engelsk  "The dog bit the man"

Passiv (dansk)  "Manden blev bidt af hunden  

           (engelsk)  "The man was bitten by the dog"


Svar #11
21. juli 2016 af AndersNymark (Slettet)

Tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. juli 2016 af Stygotius (Slettet)

Selv tak, -jeg håber det blev gjort klart.


Svar #13
21. juli 2016 af AndersNymark (Slettet)

Det gjorde det i hvert fald :-)


Skriv et svar til: Sætningsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.