Matematik

reducering

27. august 2016 af makki1994 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Halløj

er ekstremt dårlig til til alt der har med reducering at gøre og er end med at par reduceringsopgaver som jeg på ingen måder kan lave håber i kan hjælpe!!

a.) ab-b(a-3b)

b.) 2b(a+ab)-2ab

c.) 3b-4a-(2b+a)

d.) 4(3x-2)-2(x-3)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du bliver nok nødt til at få det lært, for det kommer nok til eksamen på et tidspunkt. Prøv at komme med dine egne bud - det er bedre at gøre sig sine egne tanker om sådanne opgaver. Jeg vil dog gerne hjælpe dig med a), så du måske kan få lidt hjælp den vej til at komme i gang:

ab-b\cdot (a-3b)=ab-ba+3b^2=ab-ab+3b^2=3b^2

Skriv dine egne tanker/ideer ned herinde, og så kan vi prøve at hjælpe dig videre. 


Svar #2
27. august 2016 af makki1994 (Slettet)

har prøvet med  opg b.) men det ser ikke helt rigtigt ud 

2b(a+ab)-2ab

2b+a-ab +2ab = 2ba-2ab+2ab = 2ba? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2016 af Thesi (Slettet)

Du skal gange 2b ind i parentesen :-)


Svar #4
27. august 2016 af makki1994 (Slettet)

altså 

2b*(a+ab) - 2ab

2ba-2ab2+2ab-2ab = 2ab2


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej det er ikke helt rigtigt. Resultatet af b) er 2ab2

Det virker til, at du bare ignorere parenteserne. Det kan du ikke. Mellem 2b og (a+ab) står der et implicit gangetegn altså:

2b\cdot (a+ab)

For at ophæve parentesen skal du gange de 2b med hvert af de to led inde i parentesen. Du skal altså lave de følgende to udregninger:

Første udregning: 2b\cdot a

Anden udregning: 2b\cdot ab=2b\cdot a\cdot b

Udregn de ovenstående. Herefter kan du lægge de to sammen og så trække de 2ab fra. 


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.