Matematik

angiv brøkerne som en uforkortlig brøl

29. august 2016 af victoriasommer (Slettet) - Niveau: B-niveau

En venlig sjæl, der vil regne de her ud. 

2/3 + 1/4

2/8 * 3

(9/4+3/2):3


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2016 af mette48 (Slettet)

find fællesnævner for brøkerne, fællesnævneren er et tal som begge nævnere går op i.

forlæng brøkerne så de får samme nævner, forlæng betyder gang med samme tal i tæller og nævner

læg tællerne sammen og bevar nævneren


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2016 af StoreNord

2/3 + 1/4=\frac{x}{12} + \frac{y}{12}=\frac{x+y}{12}   så hvad er x og y

2/8 * 3=\frac{2}{8}*\frac{3}{1}

(9/4+3/2):3=\frac{3}{4}+\frac{1}{2}=\frac{3}{4}+\frac{2}{4}=\frac{5}{4}


Skriv et svar til: angiv brøkerne som en uforkortlig brøl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.