Matematik

Hej, kan nogen hjælpe mig med dette opgave:

07. september 2016 af Cata01 - Niveau: 8. klasse

Reducér udtrykket:          7(2a + 4b) + 2(5a - 2b) .

Find derefter værdien af udtrykket, når a= 6 og b= 3,5 

Jeg prøvede at gør sådan her:

(7 * 2a) + (2 * 5a)  -  (7 * 4b) + (2 * 2b) = 24a + 32b 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2016 af mathon

               7(2a + 4b) + 2(5a - 2b)

               14a + 28b + 10a - 4b

               24a + 24b

               24·(a + b)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2016 af LilanKahn (Slettet)

Du skal gange ind i parrenteserne så:

7(2a + 4b) + 2(5a - 2b)

14a + 28b + 10a - 4b

24a + 24b kan også skrives som 24(a+b)


Svar #3
07. september 2016 af Cata01

Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Hej, kan nogen hjælpe mig med dette opgave:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.