Matematik

matrix echelonform

08. september 2016 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

x1 +3x2 +x3 = 0

4x1 +2x2 −x3 = 0

−x1 +x2 +x3 = 1

Får:

\begin{pmatrix} 1 &3 &1 &0 \\ 0 &1 &0,5 &0 \\ 0& 0&0 &1 \end{pmatrix}

hvor jeg så sidder fast pga sidste række er i modstrid?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2016 af Therk

Du har lavet en fejl i dine mellemregninger Det bør reduceres til

\begin{pmatrix} 1&0&-1/2&0\\0&1&1/2&0\\0&0&0&1\end{pmatrix}


Svar #2
08. september 2016 af bokaj123

okay men vil stadig sige at række 3 er i modstrid 0=1 løsningen skal være x1=-3,3 x2=3,3 og x3=-6,6 men kom simpelthen ikke komme vidre fra den matrix therk skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2016 af Therk

Du har forresten ikke lavet fejl. Jeg har bare reduceret yderligere, beklager. (Træk 3*R2 fra R1).

Og ja, den modstrid betyder at systemet ikke har nogen løsning.


Skriv et svar til: matrix echelonform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.