Matematik

Mat hjælp, det haster!!!

13. september 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen der kan regne denne opgave ud? Det vil være et stort hjælp.

Gerne med beskrivelse.

For hvilken værdi af c, har polynomiet: f(x) = - x^2 - 2x + c   

Ingen rødder

En rod

To rødder


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2016 af mathon

  (-1)x^2+(-2)x+c=0

a=(-1)
b=(-2)

Hvad bestemmer antallet af rødder?


Svar #2
13. september 2016 af Anonymm1

Hvad mener du ?


Svar #3
13. september 2016 af Anonymm1

Altså jeg har skrevet denne svar:

d > 0    To rødder

d = 0    En rod

d < 0     Ingen rødder

Men der står i opgaven at jeg også skal skrive svarene på interval form, kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2016 af mathon

Husker du diskriminanten?

Diskriminere betyder at gøre forskel.

Hvilken forskel gør diskriminantens fortegn for antallet af løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2016 af mathon

Opstil et udtryk for diskriminanten som en funktion af c.


Svar #6
13. september 2016 af Anonymm1

Forstår det slet ikke

Kan en eller anden ikke løse opgaven, hvor at i også forklare ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2016 af mathon

…skriv først et udtryk for diskriminanten indeholdende c.


Skriv et svar til: Mat hjælp, det haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.