Matematik

trigonometriske funktioner

13. september 2016 af Mirandola (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogle der kan hjælpe med denne her opgave? har meget svært ved at forstå den. jeg ved at sin(x) maks kan blive 1. Er A så 4? Kan slet ikke løse den


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2016 af peter lind

Du har ret i at A=4. Brug at 5π er perioden  indmaden i sinusfunktionen vokser med 2π mellem hver periodet vokset


Svar #2
13. september 2016 af Mirandola (Slettet)

hvordan ved du at perioden er 5π? kan du hjælpe med de andre spg


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2016 af Soeffi

#0. Jeg får den fuldstændige løsning til:

f(t) = 4·sin(2·p·t/5 + (5 - 4·p)·π/10) eller f(t) = -4·sin(2·p·t/5 + (15 - 2·p)·π/5), hvor p er et helt tal.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. september 2016 af Stats

#2

Du får jo at vide, at to på hinanden følgende maximum har koordinaterne (π,4) og (6π,4). Dette må jo betyde, at perioden er 5π

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. september 2016 af Capion1

Vi har
sin π/2  =  sin /2  som to nabo toppe af den normale sin funktion.
Løs derfor de to ligninger
  ω·π + φ = π/2
ω·6π + φ = /2


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. september 2016 af Soeffi

#0. A skal være 4 eller -4. Det sidste kommer af: -sin(x) = sin(x + π). I det følgende antages, at A = 4.

Det antages at ω ≠ 0, da sinusfunktionen ville blive til en konstant ellers. Perioden for funktionen skal være 5π divideret med et helt tal n eller 5π/n. Det giver følgende værdier for ω:

\\\omega \cdot (t + 5\pi/n) + \varphi = \omega \cdot t + \varphi+2\pi \Rightarrow \\\;\\ \omega \cdot5\pi/n= 2\pi \Rightarrow \omega=2 n/5

For φ gælder for t = π, at 

\pi \cdot 2 n/5+\varphi =\pi /2+p\cdot 2\pi \Rightarrow \varphi=\pi \cdot (1/2+2p-2 n/5)

Man har nu:

f(t)=4\cdot sin(\frac{2n}{5}\cdot t+\pi \cdot (\frac{5-4n}{10}+2p))

eller, idet man indfører A = -4, og lægger π til under funktionstegnet:

f(t)=-4\cdot sin(\frac{2n}{5}\cdot t+\pi \cdot (\frac{5-4n}{10}+2p+1))

Hvor n og p er hele tal.

Graf, hvor n = 2

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (1)

Svar #7
14. september 2016 af peter lind

du har 2π = ω*6*π+φ -(ω*π+φ) = 5ωπ hvoraf ω = 2/5

Funktionen er så 4*sin(2t/5+φ)

φ kan så findes af 4sin(2π/5 + φ) = 4 en løsning til det  findes af 2π/5 + φ = π/2  <=> φ =  π/2-2π/5  = π/10

φ er fastlagt på nær et multiplum af 2π men normalt angver man bare den nærmest 0


Skriv et svar til: trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.