Matematik

Faktorisering

14. september 2016 af Luginugi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en der vil være sød at hjælp mig med denne opgave?

a) Bestem et andengradspolynomium f(x) som har rødderne x1 = 2 og x2 =3,hvor a=1.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2016 af sjls

Ethvert andengradspolynomium af formen

f(x)=ax^2+bx+c,

der har rødderne x_1 og x_2 kan skrives på denne måde

a*(x-x_1)(x-x_2)=0

Dermed

1*(x-2)(x-3)=0\Leftrightarrow x^2-3x-2x+6=0\Leftrightarrow x^2-5x+6=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2016 af mathon

a)
              p_2(x)=a\cdot(x-r_1 )\cdot (x-r_2)

              p_2(x)=1\cdot(x-2 )\cdot (x-3)

              p_2(x)=x^2-5x+6

             


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2016 af mathon


Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.