Matematik

Hjælp til lineær funktion

15. september 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Er der nogle, der kan hjælpe med opgaven på vedhæftet fil?

Jeg er selv kommet frem til følgende,

a) y=-1*x+220

b)? y=-1*35+220 y = 185

c)164=-1*x+220 x = 56

Er der nogle, der ved om en af mine løsninger er rigtige og hvis alle er forkert, hvordan skal de så regnes? 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2016 af mathias1997

Det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2016 af StoreNord

Dine resultater er helt rigtige ifølge Geogebra.    :)


Svar #4
15. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

#1, #3 Mange tak 


Svar #5
15. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

Er der nogle, der måske kan hjælpe med opgaven på vedhæftet fil. Det er omhandler også lineære funktioner

Jeg har løst opgave b, men mangler hjælp til opgave a og c. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

y=a\cdot x+b

a) b angiver trykket ved havets overflade. a angiver hvor meget trykket stiger med for hver meter, man dykker ned. Du skal bare sæt ord på i forhold til tallene. 

c) Indsæt 510 på x's plads og udregn, hvad y bliver. Herefter trækker du trykket ved 500 meter fra trykket ved 510 meters dybde, herved får du, hvor meget trykket stiger. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. september 2016 af StoreNord

a:         0,09599 svarer til grafens hældning og er et mål for hvor hurtigt trykket stiger med havdybden.

c:         Hvor meget er trykket ved 510 meters dybde større end ved 500 meters dybde


Svar #8
16. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

Det er sådan jeg har forsøgt at løse opgaven c: Er min løsninger rigtige, eller er der noget som jeg gør forkert?

Tryk ved en vanddybde på 500 meter: y = 0,09599 *500+1 Y = 48,995

Tryk ved en vanddybde på 510 meter: y=0,09599*510+1 =49,9549

Trykket stiger altså med: 49,9549-48,995=0,9599

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er korrekt løst. Du bør dog nok lave en opsamlende konklusion, hvor du skriver, at trykket stiger med 0,9599 atmosfærer, idet man dykker 10 meter længere ned


Skriv et svar til: Hjælp til lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.