Matematik

HJÆLP

18. september 2016 af elida36 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogen der kan forklare mig hvordan mapel for dette stykke \frac{2x+1}{6}-\frac{-5x-3}{2}=\frac{7x-4}{3} til dette \frac{17}{6}x+\frac{5}{3}=\frac{7}{3}x-\frac{4}{3}gerne skære det ud i pap


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2016 af peter lind

Man bruger at (a+b)/c = a/c+b/c altså

(2x+1)/6 = 2x/6 +1/6

(-5x-3)/2  = -5x/2-3/2

(7x-4)/3  = 7x/3-4/3

Derefter samler man led med x for sig og led uden x for sig på venstre side


Svar #2
18. september 2016 af elida36 (Slettet)

tak for dit svar


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.