Matematik

Afstand mellem to koordinater

19. september 2016 af Lygtepæ1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme afstanden mellem A=(5,9,2) og B=(4,1,6) jeg kender godt formlen når der kun er to punkter  f.eks. (5,9) og (4,1) men hvordan regner jeg den ud når der er tre punkter? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2016 af StoreNord

En slags Pythagoras, bare med tre kvadrater i kvadratrodstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. september 2016 af mathon

            \sqrt{(4-5)^2+(1-9)^2+(6-2)^2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2016 af mette48 (Slettet)

Der er stadig 2 punkter, men da der er 3 koordinater (x,y,z) til hvert punkt, er det to punkter i rummet.

AB2 =Δx2+Δy2+Δz2


Skriv et svar til: Afstand mellem to koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.