Matematik

Regneheriaki

21. september 2016 af Idanilsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Nogen der har en god forklaring på regneheriaki

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2016 af AMelev

Regningsarternes hierarki siger, at du
først skal regne funktioner (√.., ..2 og den slags)
derefter gange og dividér
til sidst + og -

Hvis man vil gøre tingene i en anden rækkefølge, bruges parenteser, hvis indhold regnes allerførst.

Eks. 

\small 3\cdot 5+4\cdot \2^{2} - 27/\sqrt{9}+6=3\cdot 5+4\cdot 4 - 27/3+6=15+16-9=28

\small 3\cdot (5+4)\cdot \2^{2} - 27/(\sqrt{9}+6)=3\cdot 9\cdot \2^{2} - 27/(3+6)=3\cdot 9\cdot \2^{2} - 27/9= 3\cdot 9\cdot \4 - 27/9=108-3=105


Svar #3
21. september 2016 af Idanilsen (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Regneheriaki

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.