Matematik

Rumfang af keglestub ved hjælp af sidelængde

22. september 2016 af kami2804 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan beregner man rumfanget af en keglestub, hvor man kun har de to radier og sidelængden?

r=5

R=10

s=11,18


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2016 af PeterValberg

Slettet
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2016 af PeterValberg

Benyt Pythagoras' læresætning til bestemmelse af højden h
Hypotenusen er således den kendte sidelængde s og
den ene katete er forskellen på de to radier, den anden
katete er højden h

s^2=h^2+(R-r)^2

h kan isoleres som:

h=\sqrt{s^2-(R-r)^2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2016 af AMelev

Se evt. vedhæftede skitse - jeg kan ikke finde ud af at lægge billeder ind.

Vedhæftet fil:Keglestub.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2016 af Soeffi

#3.


Skriv et svar til: Rumfang af keglestub ved hjælp af sidelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.