Matematik

Hjælp til funktioner og parabel

03. oktober 2016 af sandrai - Niveau: B-niveau

hej jeg er igang med en aflevering og mangler lige de 3 opgaver her som jeg ikke kan få løst, håber der er nogen der kan hjælpe mig :-) 

Opgave 215: 

Lad funktionen f være givet ved, at f(x) = 2x + 5.

Angiv f(u), f(t) og f(1 + h).

Opgave 260:

Grafen for f(x) = ax2 + 4x + c har toppunkt i (-1,2), Bestem a og c.


Opgave 295:

En parabel skærer x-aksen i punkterne (-1,0) og (4,0) og y-aksen i (0,4).

Find en ligning for parablen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2016 af PeterValberg

Mht. opgave 295:    se denne tråd [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2016 af PeterValberg

Vedr. 260

Koordinaterne til toppunktet for parablen

y=ax^2+bx+c

kan bestemmes som:

T_p=\left(\frac{-b}{2a}\,,\,\frac{-d}{4a} \right )

hvor:

d=b^2-4ac

Du kan på baggrund heraf og det kendte toppunkt
bestemme de manglende værdier for a og c)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2016 af peter lind

215 Erstat x i funktionsudtrykket med henholdsvis u, t og 1+h

260  Brug at f(-1) = 2 og f'(x) = 0 for x= -1


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2016 af mathon


Svar #5
03. oktober 2016 af sandrai

har bøvl med at finde frem til c i opgave 260? 

og hvordan finder man udaf at ligningen for parablen lige præcis ser sådan ud som du har beskrevet? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2016 af peter lind

f(-1) = a*(-1)2 +4*(-1)+c = a-4+c = 2

f'(x) = 2ax+4    f'(-1) = -4a +4 =0


Svar #7
03. oktober 2016 af sandrai

den forstår jeg ikke lige sorry? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2016 af peter lind

Grafen har toppunkt i (-1,2) hvilket betyder at f(-1) = 2. I toppunktet er tangenthældningen 0 så der gælder også f'(-1) = 0


Skriv et svar til: Hjælp til funktioner og parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.