Matematik

Differentialkvotient - HJÆLP!!

04. oktober 2016 af Caro1768 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg er igang med en matematik aflevering, men sidder nu foreløbig fast! 

Jeg skal finde differentialkvotienten i x0, og det ved jeg ikke helt præcis hvordan man gør, kom gerne med lidt mere uddybbende svar, da jeg vil forstå bedre. 

Opgaven lyder således: 

Betragt følgende funktion: f(x)=3x^3 -4x^2 -x+6

Og jeg skal derfor finde differentialkvotienten i x0: f´(x0). 

Håber virkelig nogen kan hjælpe mig! 

På forhånd tak ;--)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2016 af peter lind

Brug at (a*xn)' = n*a*xn-1 til at finde f'(x0)

ellers brug tre trins reglen


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2016 af mathon

         f{\, }'(x)=3\cdot \left ( 3\cdot x^{3-1} \right )-4\cdot \left ( 2\cdot x^{2-1} \right )-1\cdot x^{1-1}+0


Svar #3
04. oktober 2016 af Caro1768 (Slettet)

Mathon har du gjort brug af noget der?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2016 af mathon

Der er gjort brug af anvisningen i #1.


Svar #5
04. oktober 2016 af Caro1768 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!

Svar #6
04. oktober 2016 af Caro1768 (Slettet)

Hvor får man +0 i slutningen fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2016 af mathon

#6

                    f(x)=3x^3-4x^2-x^1+6x^0

                   f{\, }'(x)=3\cdot \left ( 3\cdot x^{3-1} \right )-4\cdot \left ( 2\cdot x^{2-1} \right )-1\cdot x^{1-1}+6\cdot \left ( 0\cdot x^{0-1} \right )


Skriv et svar til: Differentialkvotient - HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.