Matematik

differentialregning

09. oktober 2016 af Mirandola (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der en der kan forklare hvorfor 3*sin(3x) differentieret bliver 9*cos(3x) og ikke 3*cos(3x)?
Fx bliver 5*sin(x) differentieret 5*cos(x)... Forstår det ikke


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. oktober 2016 af peter lind

sin(3x) skal differentieres som en sammensat funktion f(x) = sin(g(x)) hvor g(x) =3x og g'(x) = 3. Diffferentiation giver f'(x) = cos(g(x))*g'(x) = cos(g(x))*3


Svar #2
09. oktober 2016 af Mirandola (Slettet)

Tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2016 af PeterValberg

Det skyldes regnereglen:

\left(\sin(c\cdot x) \right )'=c\cdot\cos(c\cdot x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.