Matematik

Halveringskonstant HASTER!!

09. oktober 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal isolere a, men er gået lidt i stå. Er der nogen der kan fortælle hvad jeg skal gøre?

47 = log(1/2)/log(a)

47 * log(a) = log(1/2)

log(a) = log(1/2)/47

Hvad gør jeg så her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af mathon

        \log(a)=\frac{\log(\tfrac{1}{2})}{47}

        a=10^{\tfrac{\log\left(\tfrac{1}{2}\right)}{47}}


Svar #2
09. oktober 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Hvor kommer 10 tallet fra?

Svar #3
09. oktober 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Og ganger du med 10 eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2016 af mathon

         \log(a)=\frac{\log(\tfrac{1}{2})}{47}

         10^{\log(a)}=10^{\frac{\log\left ( \tfrac{1}{2} \right )}{47}}

         a=10^{\frac{\log\left ( \tfrac{1}{2} \right )}{47}}

\log(x) og 10^x er hinandens inverse funktioner.

         y=\log(x)

         10^y=x


Svar #5
09. oktober 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Kan du forklare med ord?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2016 af AMelev

Jeg tror ikke flere ord kan hjælpe dig - det står allerede forklaret - men du kan da bare benytte dit CAS-værktøj til at løse ligningerne.


Skriv et svar til: Halveringskonstant HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.