Matematik

forskriften for en linærefunktion

13. oktober 2016 af pink4lady - Niveau: C-niveau

Hej folk

Jeg har fået en matematik opgave der siger:Bestem en forskrift for den linære funktion,hvis graf går gennem punkterneA(-2,1) og B(4,13) 

jeg ved at forskriften for en linære funktin er X=ax+b 

men hvordan skal det gøres? skal jeg sætte tallende ind i en graf og derefter konkludrer hvad grafen fortæller?? jeg er virkelig meget i tit 

jeg håber på hjælp :-// 


Svar #1
13. oktober 2016 af pink4lady

jeg har vedhæftet opgaven for neden så man ka se den :-)


Svar #2
13. oktober 2016 af pink4lady

mener: y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2016 af mathon

                  a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                  b=y_1-ax_1


Svar #4
13. oktober 2016 af pink4lady

opg. 5 
Bestem en forskrift for den linære funktion,hvis graf går gennem punkterneA(-2,1) og B(4,13) 
for at kunne finde forskriften for a og b 
a=((y2-y1)/(x2-x1))
b= y1-ax1
a=((13-1)/(4-−1)) ? a=((12)/(5))
a=-2.4 
b=1-−2.4*−2 ? b=−3.8
forskriften for en lineære funktion er f(x)=ax+b
vi kender nu bøde a og b, vi sætter dem ind i forskriften: 


Svar #5
13. oktober 2016 af pink4lady

både*


Svar #6
13. oktober 2016 af pink4lady

er det rigtig det jeg gøre?:-) 


Svar #7
13. oktober 2016 af pink4lady

Her er det lidt tydeligere:-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. oktober 2016 af Soeffi

#0. Geogebra. Punkterne indsættes via inputfeltet, og linjen tegnes med linjeværktøjet.


Svar #9
13. oktober 2016 af pink4lady

Men er det her så forkert 


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. oktober 2016 af Soeffi

#9  

Den linje, som du har tegnet, går jo ikke igennem de nævnte punkter!


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. oktober 2016 af mathon

                  a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{13-1}{4-(-2)}=\frac{12}{6}=2

                  b=1-2\cdot (-2)=1+4=5

                  y=2x+5


Svar #12
14. oktober 2016 af pink4lady

tusind taaak for hjælpen det har virkelig hjulpet :-)) 

- god weekend/feri :-)


Skriv et svar til: forskriften for en linærefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.