Matematik

Differentialregning

26. oktober 2016 af sille1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Differentiere følgende funktioner 

a) f(x)=2*e7x

b) g(x)=5x3-4/x3


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2016 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2016 af AMelev

a) e7x er sammensat - brug kædereglen.

b) Omskriv 4/x3 til 4·x-3 eller brug reglen for differentiation af brøk, hvis I har beskæftiget jer med den.


Svar #3
26. oktober 2016 af sille1997 (Slettet)

Jeg tror godt jeg kan løse b selv, men er stadig usikker på hvordan man differentiere e7x.

Men for at være sikker skal man så bliver 4*x-3 så ikke til 4*(-3)*x-4


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2016 af peter lind

b) Ja men du bør foretage multiplikationen

a)  f(x) = eg(x)

f'(x) = eg(x)*g'(x)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.