Matematik

Hjælp!!!

26. oktober 2016 af Hejmeddig2132 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er sidste ciffer i tallet

2+2^2+2^3+2^4+...+2^100? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2016 af peter lind

Du behøver kun at se på hvad det sidste ciffer er for hver af 2n.  Hvis du laver ern række med de sidste cifre, vil du se at de er periodisk


Svar #2
26. oktober 2016 af Hejmeddig2132 (Slettet)

men hvordan hænger det sammen, forstår det ikke rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2016 af peter lind

Du vil få rækkefølgen 2 4 8 6   2 4 8 6 o.s.v   Det gentager sig altså med perioden 4. find summen af disse 4 og gang resultatet med antal periode 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2016 af PeterValberg

21+22+23+24+...+2100

20 er ikke med ? 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
27. oktober 2016 af Hejmeddig2132 (Slettet)

Nej 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2016 af Soeffi

#0 Ti-Nspire:

I hånden: se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1708048 og benyt at 21 + 22 + 23 +...+ 2100 = 2101 - 2.


Svar #7
27. oktober 2016 af Hejmeddig2132 (Slettet)

Tak for hjælpen til jer alle :) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2016 af peter lind

Det nemmeste er nu #3  2+4+8+6 = 20  Der er 25 sådanne perioder så sidste ciffer 25*0 = 0. Tænk evt. på regninger med restklasser


Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.