Matematik

Diskriminant

29. oktober 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er pæn dårlig til at regne diskriminanter af en eller anden grund. Er der nogen, som kan se om jeg har regnet rigtigt? (tænker primæt på om fortegnet er minus eller plus)

d = (-4)^2 -4*2*(-6)

d = 16 +48 = 64

Er det korrekt? Er det 64 eller -64?


Svar #1
29. oktober 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Og for den sags skyld, hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2016 af AMelev

Det kommer an på, hvordan 2.gradsligning ser ud, men hvis den hedder 2x2 - 4x  - 6, er det rigtigt.

Fordi: d = b2 - 4a·c

Hvordan kommer du på -64?


Svar #3
29. oktober 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Fordi undrer mig bare over hvorfor fortegnet ændrer sig? Altså hvorfor 16 + 48 og ikke 16 - 48?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2016 af AMelev

"- · - = +".
b2 = (-4)2 = (-4)· (-4) = +4· 4 og -4· a· c = -4· 2· (-6) = +4· 2· 6.


Skriv et svar til: Diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.