Matematik

Sekanthældning

29. oktober 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt lost i de her opgave:

a) Numerisk differentiation: beregn sekanthældningen a_s  = f(4+h)-f(4-h)/2h for h = 0,1

b) grafisk differentiation: indtegn på øjemål tangenten i punktet P (4, 1) og mål denne tangents hældning a.

c) Sammenlign og kommenter de to a- værdier fra a) og b) (forstår ikke hvordan man skal sammenligne)

Er der nogen som kan hjælpe? Facit er 0,5006


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2016 af fosfor (Slettet)

Jeg forstår ikke opgaven. Formendtlig mangler du at skrive noget. F.eks. hvad f er.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2016 af jantand

Sæt altid opgaven ind når du vil have hjælp..


Svar #3
29. oktober 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Det er faktisk hele opgaven jeg mangler hjælp til..
Vedhæftet fil:IMG_5164.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2016 af jantand

Sæt punkter ind  i formlen så kan du tegne kurven . Prøv med x= 0  X=4  og X=  12

Sæt h ind i den opgivne formel så får du automatisk   sekanthældningen.

Prøv på fri hånd at tegne hældningen igennem punktet.  Hint . den hælder så den stiger mod højre.

Jeg har ikke CAS så det kan jeg  ikke.

De tre tal du får på de tre måder skal være lige store eller ca. lige store.

Tallene afhænger af hvordan der bliver afrundet. Du afrunder i den første. Du beregner på øjemål i den anden.  CAS afrunder på sin måde i forhold til det program der er installeret , altså afhængig af appen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2016 af AMelev

a) Afhænger af CAS-værktøj
b) Se #4
c) Indtegn så godt som muligt en tangent i det markerede punkt og aflæs hældningen
d) Bestem f '(x) og derefter f '(4) ved indsættelse
e) I c og d bestemmer du tangenthældningen, mens du i b bestemmer sekanthældningen.
Sekanthældningen er ikke et direkte mål for f '(4), men kun en ca.-værdi, som passer bedre og bedre, jo tættere på 0, h er. 
I c er der usikkerhed på, hvor godt din tegnede linje faktisk passer med tangenten. Desuden kan der være aflæsningsunøjagtighed på hældningen, hvis dit CAS-værktøj ikke kan aflæse den, så du selv må gøre det.


Svar #6
30. oktober 2016 af jensenshjælp (Slettet)

B)

Jeg indsætter h = 0,1 i sekanthældningen:

f(4+h)-f(4-h)/2h 

f(4+0,1)-f(4-0,1)/2*0,1 

Jeg får ikke det rigtige resultat, da facit er 0,5006. Hvad gør  jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2016 af AMelev

Hvis du skriver det ind, du skriver her, er det ikke mærkeligt, at du ikke får det rigtige. Du skriver f(4+h)-\frac{f(4-h)}{2}\cdot h, fordi der manler parenteser både om tæller og nævner.

Der skulle stå (f(4+h)-f(4-h))/(2h)


Svar #8
30. oktober 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Skal jeg skrive sådan på lommeregneren:

(4+0,1)-(4-0,1)/2*0,1

?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2016 af jantand

f(x) = √x-3      så  vad er  f(4+h)  og   f(4-h)   lig med?????


Svar #10
30. oktober 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Y2 og y1? Eller f(4,1) og f(3,9)? Er ikke helt med. Matematikken er ikke min spidskompetence

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. oktober 2016 af jantand

Du skal finde ud af hvad f(4+0.1)  er og hvad f(4-0.1)  er og så sætte det ind i ligningenfor sekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. oktober 2016 af AMelev

#8 Du skal have \frac{\mathbf{f}(4+0.1)-\mathbf{f}(4+0.1)}{(2\cdot 0.1)}, så på lommeregneren skal du have (f(4+0.1)-f(4-0.1))/(2*0.1) = ( f(4.1 - f(3.9) )/0.2.


Svar #13
02. november 2016 af jensenshjælp (Slettet)

#5

d) Bestem f '(x) og derefter f '(4) ved indsættelse
 

Hej igen. Hvad mener du med, at jeg skal bestemme f'(x)?


Svar #14
02. november 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Er det så formlen fra a'eren jeg skal diffentiere og dernæst indsætte 4?


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. november 2016 af AMelev

#13 Du skal differentiere f(x) = √(x-3) og derefter indsætte 4


Svar #16
03. november 2016 af jensenshjælp (Slettet)

f'(x) = 1/2*v(x-3)

Rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. november 2016 af AMelev

Nej - ikke rigtigt. (xa)' = a·xa-1. Du har ganske rigtigt √(x-3) = (x-3)½, men eksponenten er forkert i f '.


Svar #18
03. november 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Forstår ikke helt? Hvad giver det så?

Brugbart svar (0)

Svar #19
03. november 2016 af AMelev

Når a = ½, hvad er så a - 1?


Svar #20
03. november 2016 af jensenshjælp (Slettet)

a er så 1?

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.