Matematik

HJÆLPP HURTIGST MULIGT

31. oktober 2016 af alinaa11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe mig med det her:
I Mumbai i Indien koster en tur med Rikcshaw 30 rupee i startsgebyr og derefter 22 rupee per km. 

a) Hvad er forskriften for turen pris, som den afhænger af turens længde

b) Hvad koster en tur på 7 km?

c) Hvor langt kan man komme for 300 rupee?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2016 af PeterValberg

a) sammenhængen er lineær og følger modellen f(x) = ax + b
    hvor f(x) er prisen, a er pris pr. km og b er startgebyret.

b) Bestem tallet f(7)

c) Løs ligningen f(x) = 300

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. oktober 2016 af alinaa11 (Slettet)

forstår ikke opgave c


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2016 af PeterValberg

Sammenhængen er:

f(x) = 22x + 30 (x er antal km)

du skal således løse ligningen:

300 = 22x + 30

hvor x er det antal km, du kan køre for 300 rupee

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: HJÆLPP HURTIGST MULIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.