Matematik

hjælp tak:)

02. november 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Betragt funktionen f(x)=2·sin?(x-π)/2)+2 , hvor 0≤x≤4π

a) bestem funktionens nulpunkter og tegn grafen for funktionen

b) gør rede for at funktionen har et maksimum og bestem x-værdien hørende til dette

*Jeg har vedhæftet dokumentet som jeg har lavet på TI-NSpire*

Det ville være rart hvis der var nogle der vil fortælle mig hvordan jeg skal lave opgave b på TI-nspire. Jeg ved godt hvordan man finder maksimum men hvordan finder man x-værdien

Vedhæftet fil: 2016-11-02.png

Svar #1
02. november 2016 af Mm98

??:)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2016 af StoreNord

f(x)=2·sin?(x-π)/2)+2              Du har 2 højreparenteser og kun een venstre.


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. november 2016 af MatHFlærer

#1 Din tråd bliver ikke besvaret hurtigere af, at du laver "??:)" kig på min løsning


Svar #4
02. november 2016 af Mm98

#2 f(x)=2·sin?((x-π)/2)+2 

Det var meningen at det skulle stå sådan her ^_^, sorry. 

#3 Ja, altså hvis du kigger på mit dokument, så har jeg fået det samme som dig, men hvad er x - værdien. 

I dokumentet der kan du se at jeg har lavet opg. a, men jeg mangler b.. 

Jeg ved hvordan man finder maksimum, men jeg ved ikke hvordan jeg finder x-værdien og det er det jeg gerne vil bede om hjælp til :)


Svar #5
02. november 2016 af Mm98

#3 det som du har regnet ud, kan man regne det ud på et cas-værktøj?


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. november 2016 af MatHFlærer

#5 for den afledede kan du bruge en kommando i Maple. Har ingen anelse i TI-Nspire


Svar #7
02. november 2016 af Mm98

#4 uden spørgsmålstegn :)

#6

hmm okay :).. jeg skal nok finde ud af det på en eller anden måde


Skriv et svar til: hjælp tak:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.