Dansk

Sætningsanalyse

04. november 2016 af hadouken (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Jeg har brug for hjælp til en sætningsanalyse af følgende sætninger. Håber, der er nogen, der kan hjælpe!

a) Jeg har brug for hjælp til at flytte en sofa.

b) Har du tid til at hjælpe mig med en sofa.

c) Jeg har problemer med at forstå engelsk.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2016 af Smut1

Det er vist, hvad man lærer i almen sprogforståelse. 

a) Jeg har brug for hjælp til at flytte en sofa.

Har brug = sammensat verbum

Jeg = subjekt

for hjælp til at flytte en sofa = præpositionsforbindelse

b) Har du tid til at hjælpe mig med en sofa.

Har = verbum

du = subjekt

tid til at hjælpe mig med en sofa.= objekt

c) Jeg har problemer med at forstå engelsk.

har = verbum

Jeg = subjekt

problemer med at forstå engelsk.= objekt

(Jeg skulle også til at skrive noget med indirekte objekt og udvidet infinitiver, men det bliver det vist ikke mere rigtigt af!)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2016 af Stygotius (Slettet)

mon ikke vi skal sige at "jeg" er subjekt

"har" er verballeddet

"brug" er et direkte objekt

"for hjælp" er et adverbial

"til at flytte en sofa" er et adverbialled.

...........................................................

Jeg er subjekt

"har" er verballed

"problemer" er  direkte objekt..

"med engelsk" er et adverbialled.

....................................................................

"Jeg" er subjekt

"har"er verballed

"tid" er et direkte ovjekt

"til at hjælpe mig"  er et adverbialled

..............................................................................

Man må ikke blande tingene sammen  og tage fejl af et sætningsled og det materiale det består af.

Eks.

"med engelsk" er som sætningsled et adverbialled. Det består af materialet " præpositionsforbindelse".

Alle præpositionsforbindelser er adverbialer.

Et sætningsled er en funktion. Det består af en ordklasse (materialet).


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2016 af Smut1

#2 Godt, så siger vi det. Mit var et skud i tågen, da det er temmelig lang tid siden, at jeg har haft almen sprogforståelse. 


Skriv et svar til: Sætningsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.