Matematik

En funktion f er bestem ved - hjælp!?

09. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med den vedhæftet opgave? jeg kan ikke få den til at give mening

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2016 af peter lind

Løs ligningem f(x) = 0


Svar #2
09. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Kan du måske hjælpe mig lidt mere? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2016 af peter lind

Det er en 2. gradsligning og formler for løsning burde stå i din bog og formelsamling; men ellers kan du se https://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning


Svar #4
09. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

altså jeg får svaret til at være et negativt tal men jeg er ikke sikker på om det er rigtigt


Svar #5
09. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Kan det være rigtigt at opgaven giver (2,-9) ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2016 af peter lind

nej. Du kan hurtig kontrollere ved at sætte dine fundne værdier ind i ligningen. Hvad har du gjort ?


Svar #7
09. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

altså jeg får det til at blive y=x+2 efter at jeg gør det et par gange men jeg ved ikke om det jeg gør overhovedet er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2016 af peter lind

Det lyder ikke som du bruger formlen for løsning af 2. gradsligning. Du skal som beskrevet i henvisningen

1. Finde diskriminanten

2: derefter indsætte denne i slutformlen


Svar #9
09. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

det har jeg gjort


Svar #10
09. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

men jeg kan simpelt hen ikke får opgaven til at gå op!


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2016 af peter lind

Har set nærmere på den og konstateret at opgaven er mærkelig

a=1, b = -4  c= 5   d = b2-4ac = 16-20 = -4 <0  så der er ingen løsning

kan også ses af x2-4x+5 = x2-2x+22+1 = (x-2)2+1


Svar #12
10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak

Skriv et svar til: En funktion f er bestem ved - hjælp!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.