Matematik

euler

10. november 2016 af Searchmath (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan regner man eksempelvis exp(-0.9) uden lommeregner? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2016 af mathon

Det kan du ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2016 af Studentos

Anvend CAS. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2016 af peter lind

Du kan pricipielt med den nødvendige viden regne alt det ud som en lommeregner kan. Det vil bare være lange udregninger og tage urimeligt lang tid. I tilfældet med exponentialfunktonen kan du for eks. bruge Taylors rækkeudvikling evt. med nogle smarte måder at accellerer sagen på


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. november 2016 af Capion1

Med otte simple additioner kan opgaven, med eksemplet, løses med fire rigtige decimaler
helt uden brug af lommeregner, men spids blyanten og tag den gammeldags divisionsalgoritme i anvendelse.
 


Svar #5
11. november 2016 af Searchmath (Slettet)

#4: hvordan? :(

Brugbart svar (1)

Svar #6
11. november 2016 af Capion1

Benyt de første otte led i udviklingen

e^{x}=1+x+\frac{x^{2}}{2!}+\frac{x^{3}}{3!}+...+\frac{x^{7}}{7!}      
sæt x  =  -  9/10  som du indledte med i # 0.


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. november 2016 af MatHFlærer

Det vil altså være nemmest at du blot regner det via en lommeregner........


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. november 2016 af Capion1

Ja, men trådstarter pointerer, at hjælpemidler ikke skal benyttes.


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. november 2016 af MatHFlærer

#8 Det ved jeg. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. november 2016 af Capion1

Lommeregner henhører under hjælpemidler, men ikke papir, blyant og viskelæder.


Brugbart svar (1)

Svar #11
11. november 2016 af MatHFlærer

Det tror jeg alle ved. 


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. november 2016 af Capion1

Øjensynligt ikke  # 7,
med mindre der blev spurgt, hvordan man benytter lommeregneren, hvis exp funktionen ikke er indbygget i lommeregneren. Det kunne også være en mulighed.


Brugbart svar (1)

Svar #13
11. november 2016 af MatHFlærer

#12, jeg skriver nemmest, ikke at #0 skal


Skriv et svar til: euler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.