Matematik

Skjulte/kamuflerede andengradsligninger

13. november 2016 af Lygtepæ1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan løser jeg opgaven 3x10+6x5+3=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2016 af mathon

             sæt
                       x^5=y


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2016 af mathon

        3(x^5)^2+6x^5+3=0

        3y^2+6y+3=3(y+1)^2=0\; \; \; \; \; \; x=\sqrt[5]{y}      


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2016 af mathon

                               3(y+1)^2=0

                               y=-1

                               x=\sqrt[5]{-1}       


Svar #4
13. november 2016 af Lygtepæ1 (Slettet)

jeg forstår det ikke, min lære har lært os det på en anden måde. Jeg må vel søge lidt på google efter det, ellers tak fordi du prøvede at hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2016 af StoreNord

3x10+6x5+3=0      <=>     x10+2x5+1=0     <=>x10+2x5=-1

x må altså være negativ. Prøv at gætte; for eksempel på    -1.

Jeg snød, og tegnede den med Geogebra.           :)


Skriv et svar til: Skjulte/kamuflerede andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.