Matematik

Hjælp skal bruge forklaring

14. november 2016 af Mario517 - Niveau: 10. klasse

Et rektangel har arealet 450 m2.

Hvilke mål skal længden og bredden have, når målestoksforholdet er 1:100, og længden er dobbelt så stor som bredden (svar med hele tal)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af PeterValberg

Hvis bredden kaldes x, så vil længden være 2x,
dermed har du, at:   2x·x = 2x2 = 450
nu kan du bestemme bredden i meter, bagefter bestemmes længden let

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2016 af mathon

Du har
              A_{rekt}=B\cdot L=B\cdot 2B=2B^2=450\; m^2

                                                                  B=15\; m

                                                                  L=30\; m

målestoksforhold:
                                  1\; cm\equiv 100\; cm=1\; m
 

                                  15\; m\equiv 15\; cm
                                  30\; m\equiv 30\; cm


Skriv et svar til: Hjælp skal bruge forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.