Matematik

Mellemregning for fakultetsfunktion

22. november 2016 af anto1136 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan reducerer jeg følgende ulighed, så den øvre funktion bliver til den nedre funktion. Har sat i flere timer nu, og jeg er ved at gå helt i selvsving. Det jeg ønsker er en skridt for skridt forklaring :)) På forhånd tak for hjælpen!!! 

Funktionen er vedhæftet som fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2016 af PeterValberg

Det har vist noget med Enigma og antallet af kombinationer at gøre ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
22. november 2016 af anto1136 (Slettet)

Yes det har det ihvertfald. Dette er et stykke af et større regnestykke, hvor nogle af mellemregningerne er undladt. Jeg vil gerne redegøre for alle mellemregningerne, men kan ikke få det til at passe mellem lige netop disse to trin.

-Det handler om det antal ledninger, der giver det maksimale antal kombinationer i Enigmas koblingstavle, hvor n i funktionen er antal ledninger :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2016 af PeterValberg

Prøv at se vedhæftede notat, - ca. 5 linjer nede
i ligningen på første side dukker dit udtryk op :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Enigma-Steckerbrett.pdf

Svar #4
22. november 2016 af anto1136 (Slettet)

Puha du har reddet min aften!! Tusind tak for det, og fortsat god aften til dig! :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2016 af PeterValberg

I lige måde :-)

Skulle du få lyst til at have din egen Enigma-simulator
(der virker fuldstændig som den rigtige), så kan du hente
den på min ven Dirk's hjemmeside (han er en MEGA-kryptonørd)

hjemmeside < LINK >     Enigma < LINK >

Der er også sindsygt meget baggrundsmateriale at finde om Enigma,
og han ved, hvad han taler om.... (har en fortid i signaltropperne)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2016 af AMelev

1) Reducer første faktor i nævneren på højre side (jf. vedhæftede fil i #3)
2) Gang med (25 - 2n - 1)! på begge sider af =
3) Udnyt, at  (25 - 2n + 1)! =  (25 - 2n + 1)·(25 - 2n)·(25 - 2n - 1) · .... ·2·1 =  (25 - 2n + 1)·(25 - 2n)·(25 - 2n - 1)! og forkort med (25 - 2n - 1)!


Skriv et svar til: Mellemregning for fakultetsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.