Matematik

Optimering/differentialregning på ti-nspire

23. november 2016 af Limitlesss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Mit spørgsmål:
 Jeg har defineret funktionen, men hvordan differentierer jeg den, MENS jeg tager højde for, at 0≤x≤18?

Opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2016 af PeterValberg

Indsætter lige dit vedhæftede billede med opgaven:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2016 af PeterValberg

Skulle mene, at det skal gøres således:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #3
23. november 2016 af Limitlesss (Slettet)

Hey, tak!!!!

.. Hvordan indsætter du egentlig billederne, så man kan se dem på den måde??? :D


Svar #4
23. november 2016 af Limitlesss (Slettet)

Hvad betyder tallene egentlig?
Altså, jeg har forstået, hvad man gør, men ikke hvad tallene betyder.
Hvad kan man definere som salgspris, der giver den største månedlige fortjeneste?
Er det resultatet af f(10) = 75 som er salgsprisen??


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2016 af Soeffi

#3 .. Hvordan indsætter du egentlig billederne, så man kan se dem på den måde??? :D

Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1626573.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2016 af mathon

Maksimal fortjeneste
kræver
                        f{\, }'(x)=10-\frac{x^3}{100}=0
    hvoraf
                        x=10    

            fortegnsvariation 
            for f{\, }'(x)\! \! :                  +              0            -
                                 0_____________10____________
            monotoni                                maks
            for f(x)\! \! :             voksende               aftagende

dvs
           Den månedlige fortjenesten f(x) er maksimal for enhedssalgsprisen x = 10.
           Den maksimale månedlige fortjenesten er f(10)=75. 


Skriv et svar til: Optimering/differentialregning på ti-nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.