Matematik

pythagoras

24. november 2016 af Lygtepæ1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej når man bruger pythagoras er det a2+b2=c2 
Hvad gør man hvis man mangler a? Er det bare a= Kvadratroden af c2-b2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2016 af suzukirace

Hvis du mangler en?

Svar #2
24. november 2016 af Lygtepæ1 (Slettet)

Hvad gør man hvis man mangler a i en trekant? Er det bare a= Kvadratroden af c2-b2?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2016 af PeterValberg

#2 Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. november 2016 af Sandheden

Lad os antage at b er 6, c er 7 og a er ukendt. 

a^2 + 6^2 = 7^2

a^2 + 36 = 49

a^2 = 49 - 36

a^2 = 13

a = √(13)

a = 3,60
 


Skriv et svar til: pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.