Matematik

SYmmetrisk afbildningsmatrix

24. november 2016 af theflyinghawks (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hår fået stillet følgende opgave, dog ved jeg ikke hvordan jeg skal løse c og d. Nogen bud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2016 af fosfor (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1719483

handler om c). I d) får du en basis ved at tage de egenvektorer, hvis egenværdi er ikke-nul.


Svar #2
24. november 2016 af theflyinghawks (Slettet)

Ved du hvordan a løses?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2016 af Soeffi


Svar #4
24. november 2016 af theflyinghawks (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2016 af fosfor (Slettet)

i a): Gang vektoren (1, a, b, c) på matricen, og løs hvordan den resulterende vektor kan være 0.

I det her tilfælde er ligningerne altså

3 - a + b - c = 0, -1 + 3 a + b - c = 0, 1 + a + 3 b + c = 0, -1 - a + b + 3 c = 0

4 ligninger med 3 ubekendte kan give modstrid, hvilket vil betyde at kernen er tom. Hvis der er 1 løsning, så udspænder den alene kernen. Hvis der er uendelig mange løsninger og dermed frie parametre, så er kernen udspændt af de vektorer du får ved at vælge de frie parametre til alle at være 0, eller alle lig 0 untagen en der er 1. F.eks. (a,b)=(0,0), (a,b)=(0,1), (a,b)=(1,0) i tilfældet med 2 frie parametre.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2016 af Anonyminized (Slettet)

Dude. Slå op i eNoterne og læs om ortonormal basis. Der gennemgås et eksempel som er identisk med opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2016 af Anonyminized (Slettet)

#5

Ikke gør dette. Opstil totalmatricen og Gauss den. Aflæs løsningen heraf. 


Skriv et svar til: SYmmetrisk afbildningsmatrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.