Matematik

Isoler i en ligning

24. november 2016 af unicorn66 - Niveau: A-niveau

hvordan isolere jeg Q i ligningen

Q= 28x+19


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2016 af OliverHviid

isolerer*

Q ER allerede isoleret...


Svar #2
24. november 2016 af unicorn66

ups mente isolere t


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2016 af OliverHviid

Der er ikke noget t??? Du mener sikkert x.

Dividér med 28 og subtrahér med 19.


Svar #4
24. november 2016 af unicorn66

jaaa mente x

 så  x= Q-19 /28 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2016 af OliverHviid

Ja, men husk parentesen:

x=(Q-19)/28


Svar #6
24. november 2016 af unicorn66

er der nogen speciele regler for når man isolere i en ligning? altså hvordan viste du Q-19 skulle divideres med 28??

btw, tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Har man ikke lært det i 2.g? 

Det her kan måske hjælpe lidt: https://www.matematikfessor.dk/lessons/ligninger-104


Skriv et svar til: Isoler i en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.