Matematik

Reducering

01. december 2016 af mi4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg skal reducere følgende udtryk, som er vedhæftet. Hvordan gør jeg dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2016 af PeterValberg

benyt i tælleren at:

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

samt at du kan sætte 4 udenfor en parentes i nævneren

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. december 2016 af mi4 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2016 af PeterValberg

\frac{a^2+2ab+b^2}{4a+4b}=\frac{(a+b)^2}{4\cdot(a+b)}=\frac{(a+b)\cdot{\color{Red} (a+b)}}{4\cdot{\color{Red} (a+b)}}=.....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.