Matematik

Integralregning

03. december 2016 af vSilleBieber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan hjælpe med de her 2 opgaver? 

Opgave 1: 
Bestem den stamfunktion til funktionen f(x)=3x-4 som går igennem punktet (1,-6)

Opgave 2: 
Bstem den stamfunktion til g(x)=-2/x,x>0 som går igennem punktet (e;1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2016 af StoreNord

funktionen f(x)=3x-4                En stamfunktion er  F(x)=3/2 x2 -4x + k

Brug dit punkt på denne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2016 af mathon

Opgave 1: 
                      F(x)=\frac{3}{2}x^2-4x+k


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2016 af AMelev

Bestem samtlige stamfunktioner F(x) til f(x) (husk konstanten k).
?Udnyt så, at punktet fortæller, at F(1) = -6 og løs denne ligning mht. k.

Tilsvarende i opgave 2, hvor funktionerne bare hedder g og G i stedet for f og F.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2016 af mathon

Opgave 2: 
                       G(x)=-2\ln(x)+k

                   


Svar #5
04. december 2016 af vSilleBieber (Slettet)

Så skal først sætte 1 ind på x'ets plads i funktionen F(x)=3/2x^2-4x+k, og derefter -6?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2016 af StoreNord

funktionen f(x)=3x-4                En stamfunktion er 

Brug dit punkt på denne ligning.

-- Den stamfunktion der går gennem punktet (1,-6). Om den skal gælde:

F(1)=                   3/2·12 - 4·1 + k = -6                      find k af ligningen.       :)


Svar #7
04. december 2016 af vSilleBieber (Slettet)

f(1)=-6

3/2\cdot 1^2-4\cdot 1+k=-2,5

Ved ikke, om det er rigtigt, og kan heller ikke rigtig komme videre herfra. :(


Svar #8
04. december 2016 af vSilleBieber (Slettet)

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. december 2016 af StoreNord

F(1)=                   3/2·12 - 4·1 + k = -6                      find k af ligningen.  

                 <=>   k = -6-3/2+4 = -2-3/2 = -7/2 = -3,5


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. december 2016 af StoreNord

Se vedhæftede:

Vedhæftet fil:Integralregning.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. december 2016 af AMelev

Selv om du skal lave opgaven uden hjælpemidler, må du gerne kontrollere med dit CAS-værktøj!


Svar #12
05. december 2016 af vSilleBieber (Slettet)

Har nogenlunde forstået den første nu, men den med g(x) forvirre mig bare.. 


Brugbart svar (1)

Svar #13
05. december 2016 af mathon

Opgave 2: 
                       G(e)=-2\ln(e)+k=1

                                      -2\cdot 1+k=1

                                      k=3

                       G(x)=-2\ln(x)+3

                                   


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.