Matematik

Sinus og Cosinus i en trekant

04. december 2016 af Lygtepæ1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
Jeg har problemer med denne opgave:

I trekant ABC er vinkel A = 62 grader, c=5 og b=7
Jeg skal så bestemme siden a og vinklen C, hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2016 af mathon

                     a=\sqrt{b^2+c^2-2bc\cdot \cos(A)}

                     C=\cos^{-1}\left (\frac{a^2+b^2-c^2}{2ab} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2016 af fosfor (Slettet)

Du kan finde C med den lille tangensrelation, og derefter a med sinusrelationerne:

C = tan-1(sin(A) * c /(b - cos(A) * c))

a = c/sin(C)*sin(A)


Skriv et svar til: Sinus og Cosinus i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.