Tysk

Flertal - die?

04. december 2016 af anonym005 - Niveau: 9. klasse

Skal der sættes flertal hvis f.eks jeg skal oversætte turisterne fra dansk til tysk? Hedder det så 'die Tourist'?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

-en efter tourist, f.eks. die Touristen reisen oft nach die Türkei.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

Turisterne rejser ofte til Tyrkiet.


Svar #3
04. december 2016 af anonym005

ahh okay tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2016 af Stygotius (Slettet)

#1

For det første styrer "nach" dativ. For det andet hedder det "Touristen reisen oft in die Türkei"


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

Hvis det styrer dativ hedder det heller ikke die, men der?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

Det hedder: Touristen reisen oft in der Türkei


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2016 af fosfor (Slettet)

nach der Türkei lyder som om de er på opdagelse efter Tyrkiet.

in die Türkei = til Tyrkiet

in der Türkei = inde i Türkiet


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2016 af Stygotius (Slettet)

Francisko Mertens skal nok læse de forsk. indlæ lidt mere nøjgtigt.

Jeg skrev at "nach" altid styrer dativ, men at der her skal bruges '"in" + akk. fordi der er tale om  en retningsangivelse.

Som "fosfor" så rigtigt skriver, brruger man ved de landenavne som  kræver den bestemte artkel, "in"  + akkusativ i betydningen "til".

"Hun rejste tilTyrkiet, Schweiz, Tjekkiet, Libanon"  =  "Sie reiste in die Türkei, in die Schweiz in die Tschechei, in den Libanon".  


Skriv et svar til: Flertal - die?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.