Matematik

Matematik-udfordring

05. december 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej venner!

Har siddet i lang tid og grublet over denne udfordring - jeg kan simpel hen ikke finde et svar jeg synes giver mening.

Her er opgaven:

Et akvarie er 40 cm bredt, og 120 cm langt. Der kan være 144 l i, hvis man fylder det til randen. Hvor lang er den korteste rute fra det øverste bageste venstre hjørne, gennem akvariet, og ned til det nederste foreste højre hjørne?

Håber der går lidt bedre for svaret. Indtil videre har jeg fået det til 110 cm.

Held og lykke! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2016 af PeterValberg

Du skal benytte de givne oplysninger til at bestemme højden.

V=l\cdot b\cdot h

den korteste rute fra øverste bagerste venstre hjørne til foreste nederste højre hjørne
er diagonalen, der kan bestemmes som:

d=\sqrt{l^2+b^2+h^2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2016 af AMelev

Det er lettes at regne i dm, da 1 L = 1 dm3.

Vedhæftet fil:Diagonal af kasse.JPG

Skriv et svar til: Matematik-udfordring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.