Matematik

Hjælp til at bestemme sidelængden i en trekant

07. december 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

På vedhæftet billede er der en trekant, hvor nogle af målene er oplyst. 

Opgave: Medianen mb deler siden AC i to lige store dele. 

Bestem længden af mb.

Jeg har gjort således:  

\sqrt{AM^2+AB^2-2*AM*AB*cos(A)}=\sqrt{4,94+5,7^2-2*4,94*5,7*cos(61)}=5,4Er ovenstående beregning rigtig?

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: FullSizeRender.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2016 af mathon

                b=\sin(61^\circ+35^\circ)\cdot \frac{5{,}7}{\sin(35^\circ)}

                m_b=\sqrt{5{,}7^2+\left ( \frac{b}{2} \right )^2-2\cdot 5{,}7\cdot \frac{b}{2}\cdot \cos(61^\circ)}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2016 af MatHFlærer

Det ligner sørme den opgave i vintereksamen for nogle timer siden. ;-) Medianen er 5.440, så ja. Det er rigtigt! :-)

Er ved at løse mat C, mat B og mat A :-) 


Svar #4
07. december 2016 af annahansen2 (Slettet)

#2 tak

#3 det er det også. jeg er bare nysgerrig om jeg har regnet opgaven rigtig, da jeg var usikker på den :)

Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme sidelængden i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.