Kemi

Termodynamik

26. december 2016 af pige5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en opgave, som jeg ikke kan finde ud af, hvordan man løser. Den lyder på: 

For reaktionen ADP + Pu --> ATP + H2o gælder at... 

Svaret er: Reaktionen forbruger energi og deltaG = 7,3 kJ/mol. 

Hvordan kommer man frem til dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2016 af mathon

                        \Delta G_r=\Delta H_r-T\cdot \Delta H_r


Svar #2
26. december 2016 af pige5 (Slettet)

Men hvordan finder jeg deltaH og T kender jeg jo ikke? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2016 af mathon

OK
         ved 25°C:
                                       \Delta _rG^\Theta =\Delta_r H^\Theta-\left (298{,}15\; K \right )\cdot \Delta_r S^\Theta

                                      


Svar #4
26. december 2016 af pige5 (Slettet)

Okay, tak. :) Men så er jeg stadig i tvivl om deltaS og deltaH? Jeg forstår ikke helt, hvordan man kan finde værdierne for dem. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2016 af mathon

Opslag.


Svar #6
26. december 2016 af pige5 (Slettet)

Jeg har ikke kunne slå dem op i min Kemiske Data og Oversigter, men det er måske bare mig, der er lidt blank. Jeg må spørge min underviser. 


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.