Matematik

Sadsynlighedsregning - Modellering

29. december 2016 af BlackandBlue (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg skal op til eksamen, og sidder med nogle gamle eksamenopgaver. Har brug for forklaring til, hvordan man løser følgende opgaver. Jeg vil derfor også have en forklaring på hvordan man skal anvende de forskellige "formler" som skal bruges, da jeg har svært ved anvendelsen af disse. 

Lad U være en absolut kontinuert stokastisk variabel med tæthed fU givet ved:

f_U(u)=\begin{cases} 2u & \text{ hvis } u\in ]0,1[\\ 0& \text{ ellers } \end{cases}

1) Lad X = eU. Find tætheden for X.

Lad V være en stokastisk variabel der er uafhængig af U og opfylder V ∼ R(0,1). Lad Y være defineret ved 

f_U(u)=\begin{cases} 0 & \text{ hvis } U < \1/2 \\ 1& \text{ hvis } U\geqslant 1/2 \end{cases}

2) Find Sandsynlighedsfunktionen for Y og beregn E[YV].

Lad Z være defineret som 

f_U(u)=\begin{cases} U+V & \text{ hvis } U+V \leqslant \1 \\ 1& \text{ hvis } U+V> 1 \end{cases}

Lad som vanligt FZ betegne fordelingsfunktionen for Z. I det følgende  kan du uden bevis benytte at for z ∈ [0,1] er P(1 < U+V ≤ 1 + z) = z - (1/3)z3

3) Vis, at for z ∈ [0,1] er FZ(z)= P(U+V ≤ z) + P(1 < U+V ≤ 1 + z). Specifer fordelingen for Z.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2016 af peter lind

1)  P(X< x) = P(eU < x) =  P(U < ln(x) )   som du så kan beregne.

2) der mangler noget.


Svar #2
29. december 2016 af BlackandBlue (Slettet)

Der skulle stå Y = istedet for fU(u) =. 

Ellers mangler der ikke noget i denne opgave


Svar #3
29. december 2016 af BlackandBlue (Slettet)

Og der skulle stå Z = ved beskrivelsen inden opgave 3)- samt U+V-1 i den nederste række


Svar #4
29. december 2016 af BlackandBlue (Slettet)

ej altså.. jeg har blandet to forskellige opgaver sammen, det er derfor det er gået helt galt. Der skal stå "U+V-1 hvis U+V > 1" i den nederste række, ved beskrivelsen efter opg 2), inden opg 3). Der hvor jeg har skrevet "1  hvis U+V > 1"


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2016 af peter lind

Kan du ikke skrive opgaverne korrekt op helt fra bunden. Jeg er totalt forvirret over hvad opgaverne går ud på


Svar #6
01. januar 2017 af BlackandBlue (Slettet)

Jeg har fundet ud af det, beklager forvirringen:)


Skriv et svar til: Sadsynlighedsregning - Modellering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.