International økonomi

Erhvervsøkonomi nøgletal og indekstal beregning

05. januar 2017 af Millepigen23 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,
jeg skal til eksamen i discount butikker og har nogen nøgletal/årsrapport fra Rema1000. Jeg er stadigvæk ret grøn på området, og har brug for at vide hvilke tal der er gode at regne videre på - og som kunne være spænende at præsentere i min eksamen. Min lærer skriver at man skal beregne relevante indeks og nøgletal, men hvilke kunne dette være?? -og hvordan gør man dette?

Håber nogen kan hjælpe, der er vedhæftet en fil af tallene. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2017 af MikkelRolandEgesberg (Slettet)

Brug excel til indekstal....2, 4, 5, 9

2/2*100 er indeks=100 derefter 4/2*100 dvs 200 og så 5/2*100 dvs 250 og så 9/2*100 dvs 450 fortolkes således: i år 1 var der indeks=100 dvs 100% i år 2 steg den til indeks 200 dvs med 200-100% i forhold til aar 1....næste år 50% yderligere i forhold til år 1 og så til indeks 450 i år 4, altså en stigning på 450-100% dvs 350 % også kendt som faktor 3,5

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2017 af MikkelRolandEgesberg (Slettet)

Man ser det i forhold til år 0 dvs indeks=100, i procentvis stigning derfra i aar 4 er den 450-100 dvs 350%

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2017 af MikkelRolandEgesberg (Slettet)

Har ikke set dit screenshot, sidder med tablet pt.

Skriv et svar til: Erhvervsøkonomi nøgletal og indekstal beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.