Matematik

Differentialligning

09. januar 2017 af Mounten (Slettet) - Niveau: A-niveau

En differentialligning er givet ved

dy/dx = 1-0,5y, hvor y < 2

En given løsningskurve går tilnærmelsesvis gennem punkterne:

A(5;1,8358) ; B(1;0,7869) ; C(3;1,5537)

Bestem løsningskurvens hældning i punkterne A, B og C... og tegn linjeelemterne

Jeg er kommet til denne opgave, og sidder lidt fast, jeg har taget et lille uddrag af opgaven og håber jeg kunne få et lille kickstart. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2017 af mathon

Løsningskurvens hældning bestemmes
af:
                        \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=1-0{,}5\cdot y

                        \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}_A=1-0{,}5\cdot 1{,}8358

                        \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}_B=1-0{,}5\cdot 0{,}7869

                        \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}_C=1-0{,}5\cdot1{,}5537

          

          


Svar #2
09. januar 2017 af Mounten (Slettet)

Nå, så havde jeg lavet det rigtigt første gang, jeg takker.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.