Matematik

Reducering

09. januar 2017 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Kan nogen sige om jeg har regnet rigtigt i dette stykke:154b2-111b2-17b2+12ab+11ab+54ab-5kx2+2kx2-22kx2+41kx2  =  26b + 77ab - 26kx2

Jeg er lidt i tvivl, når der er så mange forskellige "endelser" efter tallene...

Desuden.. hvis der nu havde stået 154b2-111b2-17b2+12ab+11ab+54ab-5kx2+2kx2+10b2-22kx2+41kx2  =  26b + 77ab - 26kx2 altså der kommer et b2  midt i det hele og b'erne hørte jo til i starten, hvad gør man så??

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2017 af MatHFlærer

Okay, det var noget af nogle udtryk...

Men jeg får i den første: 16kx2+77ab+26b2

I den anden kan du frit rykke 10b2 rundt. Der får jeg resultatet: 16kx2+77ab+36b2


Svar #2
09. januar 2017 af MMLL13

Ja, det må du nok sige!

Hvordan får du det til 16kx2 ? Jeg siger 5+2-22+41= 26 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2017 af MatHFlærer

Fordi du glemmer foretegnet på 5, der skal stå -5+2-22+41=16


Svar #4
09. januar 2017 af MMLL13

Hører det minus ikke til 54ab ? Altså forstået på den måde, at når man bare regner lige ud ad landevejen, så står der 54ab + 5kxog plusset betyder altså at tallene lægges sammen og at det ikke er fortegnet på 5kx2 hvis du forstår hvad jeg mener?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2017 af MatHFlærer

Kig her:


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. januar 2017 af MatHFlærer

Og nej, det minus hører altid til det efterfølgende tal. F.eks.

4-2+5

Da hører - ikke til 4, men til 2, således: -2 og ikke 4- 


Svar #7
09. januar 2017 af MMLL13

Nu forstår jeg! Mange tusinde tak. Dine elever er meget heldige at have dig som lærer til at forklare!


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2017 af MatHFlærer

Mange tak for de søde ord :-)


Svar #9
09. januar 2017 af MMLL13

Selv tak! :)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.