Matematik

Hjælp

14. januar 2017 af anonym005 - Niveau: C-niveau

Kan ikke finde ud af disse to opgaver, håber nogen kan hjælpe!

To søskende arver hver 250 000 kr. Den ene indsætter sin arv på en konto med en fast årlig rente på 4 %. a) Hvor stort et beløb står der på kontoen efter 5 år? Den anden indsætter sin arv på en konto med variabel rente. Efter 5 år står der 287 574,50 kr. på denne konto. b) Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise rente for denne konto. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2017 af mathon

250 000 kr. ført 5 år frem:
                                             K_5=250.000\cdot 1{,}04^5

rentesats:
                                             287 574,50=250.000\cdot (1+p\cdot 10^{-2})^5

                                             1+p\cdot 10^{-2}= \left (\frac{287 574,50}{250.000} \right )^{\frac{1}{5}}

                                             p=\left ( \left (\frac{287 574,50}{250.000} \right )^{\frac{1}{5}}-1 \right )\cdot 10^2

                                             

                                             
                                             


Svar #2
14. januar 2017 af anonym005

Hvad står K og p for? Kan du forklare mig, hvordan du gør?


Svar #3
14. januar 2017 af anonym005

Naw okay nu forstår jeg, tak!


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.