Matematik

Please HJLÆLP MIG I NØD !!!!!!!

15. januar 2017 af EriksenLine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære alle
Kan en venlig sjæl løse de her 2 opgaver, da jeg selv har virkelig svært ved dem.

Det har taget otte dage at grave ud til fundamentet til Jensens nye hus, arbejdet blev udført at Jensens tre brødre. Olsen vil gerne bygge et hus med samme størrelse, og dermed en lige så stor udgravning. Olsen har en større familie end Jensen, de antages at de arbejder lige så effektivt som Jensens brødre og med en lige så lang arbejdsdag. 
 

a)  Hvor lang tid vil det tage Olsens seks fætre at grave ud til fundamentet.

b)  Hvis fundamentet skal graves på fire dage, hvor mange folk er der så brug for?

Hint: Start med at finde ud af, hvilken form for proportionalitet, du skal arbejde med her - og opstil ligninger på denne form. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2017 af SuneChr

Det tager 3·8 mandedage at udføre arbejdet.
antal mand gange antal dage skal da være konstant for både a) og b).


Svar #2
15. januar 2017 af EriksenLine (Slettet)

er dette svaret til opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2017 af SuneChr

Det er svaret for a) og b).
a)   antal dage gange 6 = 24
b)   4 dage gange antal mand = 24
Det svarer i alle tre tilfælde til, at én mand alene udfører hele arbejdet på 24 dage.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2017 af SuneChr

SP 1501170109.PNG.

Vedhæftet fil:SP 1501170109.PNG

Svar #5
15. januar 2017 af EriksenLine (Slettet)

Jeg forstår ikke etl hvad svare er.. 

a) 8 * 6 = 48
b) 4* 3  = 12

Er det udregningen og svaret? eller hvordan?

 


Svar #6
15. januar 2017 af EriksenLine (Slettet)

kan slette forstå hvordan udregningen kommer til at se ud....


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2017 af SuneChr

Kald antal mand for x og antal dage for y.
Da har man
x·y = 24    ⇒     y = 24/x     ⇒     x = 24/y


Svar #8
15. januar 2017 af EriksenLine (Slettet)

åh tak!
Hvad med opgave B?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2017 af SuneChr

Man benytter samme formel # 7   til a) og b)  sålænge arbejdet er det samme.
1 arbejder i 24 dage ville udføre det samme.
2 arbejdere i 12 dage ville udføre det samme.
3 arbejdere i 8 dage ville udføre det samme.
4 arbejdere i 6 dage ville udføre det samme.
6 arbejdere i 4 dage ville udføre det samme.
8 arbejdere i 3 dage ville udføre det samme.
12 arbejdere i 2 dage ville udføre det samme.
24 arbejdere i 1 dag ville udføre det samme.


Skriv et svar til: Please HJLÆLP MIG I NØD !!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.