Matematik

potensvækst

15. januar 2017 af Margna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der vil hjælpe med disse opgave: 

Min forskrift: l(t):=1.23027*t^(0.654787)

Har set at nogle i en anden opagave har skrevet py, men hvad er py? 

 d) En musling er 10  % ældre end anden musling, hvor

mange procent længere er skallen på den ælste musling?

e) En muslings skal er 25  % længere end en anden muslings

skal, hvor mange procent er muslingen med den

længste skal ældre end den anden musling?


Svar #2
15. januar 2017 af Margna (Slettet)

Tror du har sendt et forkert link, det har da ikke noget med opgave at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2017 af peter lind

Undskyld. Du har ret.Her er det rigtige

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1732954


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2017 af mathon

                   p_y er y's procentiske ændring.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2017 af mathon

          1+p_l\cdot 10^{-2}=\left (1+p_t\cdot 10^{-2} \right )^{a}

          1+p_l\cdot 10^{-2}=\left (1+10\cdot 10^{-2} \right )^{0{,}654787}

          p_l=\left (1{,}10^{0{,}654787}-1 \right )\cdot 10^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2017 af mathon

e)
               1+p_t\cdot 10^{-2}=\left (1+p_l\cdot 10^{-2} \right )^{\frac{1}{a}}

               1+p_t\cdot 10^{-2}=\left (1+25\cdot 10^{-2} \right )^{\frac{1}{0{,}654787}}

               1+p_t\cdot 10^{-2}=1{,}25^{\frac{1}{0{,}654787}}

               p_t=\left (1{,}25^{\frac{1}{0{,}654787}}-1 \right )\cdot 10^2


Skriv et svar til: potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.