Matematik

Integralregning - integrationsregneregler?

22. januar 2017 af tyskeren11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP!

Jeg sidder med nedenstående matematikopgave:

Øvelse

Bestem uden hjælpemidler nedenstående integraler. Angiv i hvert tilfælde, hvilke integrationsregnleregler, der benyttes hvor.

a) 

\int (\frac{1}{2}x^7+4x^3-2x+5)dx={\color{Red} \frac{1}{16}\cdot x^8+x^4-x^2+5x+k}

b)  \int (\frac{9}{x}-e^{-3x})dx={\color{Red} 9}{\color{Red} \cdot ln(x)+\frac{1}{3}e^{-3x}+k} x>0

c) \int (-6x-e^{-x}+e)dx={\color{Red} -3x^2+e^{-x}+e^x+k}

d) \int (x^{1,5}-6e^{2x}+3)dx={\color{Red} 0,4x^{2,5}-3e^{2x}+3x+k}

Hvordan skal jeg angive, hvilke integrationsregneregler jeg anvender?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2017 af SuneChr

Fælles for a) til d) er integralet af en flerleddet størrelse, hvor hvert led integreres hver for sig.
Integrationsregnereglerne for de enkelte led må stå i bogen eller formelsamlingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2017 af MatHFlærer

Ift. opgave c, så er

\int (-6x-e^{-x}+e)dx=-3x^2+e^{-x}+ex+k


Skriv et svar til: Integralregning - integrationsregneregler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.